Brede school

De gemeente Capelle aan den IJssel biedt basisscholen de mogelijkheid om gebruik te maken van het aanbod van BSN (Brede School Netwerk) en de Cultuurwijzer. Ontdekrijk maakt ook gebruik van dit aanbod.
Brede School Netwerk-activiteiten zijn activiteiten die na schooltijd plaatsvinden. De gemeente Capelle a/d IJssel heeft ervoor gekozen om het BSN-aanbod per wijk aan te bieden en niet per school. Dit kan dus betekenen dat uw kind als het aan een BSN-activiteit deelneemt soms ook naar een andere basisschool in Oostgaarde gaat.
De activiteiten worden verzorgd door verschillende aanbieders zoals de Kunstkring, Break 4 you, de Muziekschool, Noes Fiolet en de bibliotheek.
De school streeft naar een evenwichtig aanbod zodat alle groepen in het jaar aan bod komen. Voordat een activiteit start, krijgt u hier informatie over en via een aanmeldstrookje kunt u uw kind aanmelden. Deelname aan BSN-activiteiten is meestal niet gratis en vaak wordt een kleine bijdrage gevraagd. De activiteit wordt regelmatig afgesloten met een presentatie of  tentoonstelling waarbij het gemaakte werk van de kinderen te zien is. Ouders en familie/vrienden zijn dan altijd van harte welkom.

Cultuurwijzer

Dit zijn culturele activiteiten die meestal onder schooltijd plaatsvinden. De activiteiten worden ook weer door verschillende aanbieders uitgevoerd zoals Jongerentheater Quint, de muziekschool en Noes Fiolet. Meestal komt er een gastdocent naar school.
Enkele activiteiten van het afgelopen jaar waren bijvoorbeeld de voorstelling ´Rupsje nooit genoeg´ voor de onderbouw, een workshop street dance en djembéles.